klik voor opening en aanwezigheid

Brillenglazen

Bij Groenink Functioneel optometrie praktijk staat het zien centraal. Er wordt extra veel aandacht besteed aan de keuze van de glazen in uw prisma(oefen)bril. Dit is ook de reden waarvoor wij zelf de glazen op maat slijpen en uiterst nauwkeurig monteren.

Vakmanschap is daarvoor een vereiste. Er zijn letterlijk honderden soorten brillenglazen. Zonder goed advies loopt u de kans een verkeerde keuze te maken.

Wij werken uitsluitend met brillenglazen van topkwaliteit die bewezen hebben zeer nauwkeurig prismaglazen te kunnen maken. Merken als Zeiss, Hoya en Gialens zijn daarbij niet weg te denken.

Ook krijgt u het bril voorschrift mee hiermee kunt u bij uw eigen opticien de bril laten maken.

Klik hier wat u moet doen als u de prisma(oefen)bril heeft laten maken bij uw eigen opticien.

Mogelijkheden

Een greep uit de vele mogelijkheden en de keuzes die we samen met u kunnen maken:

  • Kunststof of glas
  • Verte-, lees- of beeldschermglazen of glazen voor de tussenafstand
  • Dubbelfocus, Trifocaal of Multifocaal
  • Gekleurd of meekleurend
  • Ontspiegeld of getint
  • Superdun of gewoon

Allemaal keuzes die niet alleen met de kwaliteit en eventueel specifiek gebruik te maken hebben, maar ook cosmetisch van belang kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de moderne superdunne brillenglazen voor mensen met een hoge brilsterkte. Vroeger zagen die glazen eruit als “jampotbodems”, tegenwoordig is het bijna niet meer te zien dat u van die sterke glazen heeft.

Klik hier voor de volledige garantiebepalingen

Gekleurde glazen

Er zijn ook vele mogelijkheden met gekleurde of meekleurende glazen. Er is bijvoorbeeld een uitgebreide serie brillenglazen van Zeiss. Iedere soort is helemaal afgestemd op het gebruik. Dus voor de wintersport, watersport, autorijden, golfen; daar zijn allemaal speciaal ontwikkelde glazen voor.

Een bijzondere serie brillenglazen zijn de Drivewear glazen. Deze zijn zowel meekleurend als polariserend. Klik hier voor meer informatie.

Onzichtbaar leesdeel

Dubbelfocusglazen vormen een hoofdstuk apart. Er zijn bijvoorbeeld glazen met een “onzichtbaar” leesdeel. Daar zijn heel eenvoudige soorten in, die nogal eens problemen geven om er aan te wennen. Maar er zijn ook uiterst geavanceerde soorten die ware technische wondertjes zijn. Bij ons vindt u ze allemaal en adviseren wij u graag bij de juiste keuze.

Het onderhoud van brillenglazen.

U kunt jarenlang plezier hebben van uw brillenglazen, mits u deze op de juiste wijze behandelt. Moderne brillenglazen zijn te vergelijken met de lenzen in de objectieven van geavanceerde fotocamera’s. U zult er dus met net zo veel zorg mee om moeten gaan. Klik hier voor uitgebreide informatie over het onderhoud van uw glazen.